Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

ζητουνται....μεταναστες


Αύξηση των μεταναστών στο 10% του πληθυσμού έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η μείωση των νέων, εισηγείται κοινοβουλευτική ομάδα εργασίας του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας, σε έκθεση της η οποία θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό Γιασούο Φουκούντα, την επόμενη εβδομάδα.

Η Ιαπωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο μέλλον καθώς ο πληθυσμός της γερνάει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο και αναμένεται να μειωθεί κατά το 1/3 στα επόμενα 50 χρόνια εάν συνεχιστεί η παρούσα τάση.


Σύμφωνα με την απογραφή που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης στα τέλη του 2006, οι ξένοι αποτελούν ποσοστό μικρότερο από το 2% του συνόλου των 128 εκατομμυρίων κατοίκων της Ιαπωνίας, αλλά πολλοί εκφράζουν ανησυχίες ότι θα υπάρξει αύξηση της εγκληματικότητας εάν επιτραπεί η είσοδος περισσότερων μεταναστών.


«Η Ιαπωνία είναι μία νησιωτική χώρα της 'Απω Ανατολής με σχετικά ομογενοποιημένο πληθυσμό και κάποιοι λένε ότι δεν της ταιριάζει να δεχτεί μετανάστες αλλά νομίζουμε ότι είναι σωστό να αποδεχτεί ότι οι μετανάστες θα συνιστούν το 10% του πληθυσμού της τα επόμενα 50 χρόνια», αναφέρουν οι βουλευτές στην έκθεση τους, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.


Στην έκθεση αναφέρεται ότι «η χώρα δεν έχει την εμπειρία της Ευρώπης και της Αμερικής στη μετανάστευση αλλά αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα» ενώ απευθύνεται έκκληση να αυξηθεί και ο αριθμός των προσφύγων στους οποίους παραχωρείται άσυλο, κάτι που σήμερα δίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.


Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού έχει επιφέρει στην φροντίδα του πληθυσμού της χώρας που γερνά ταχύτατα, η Ιαπωνία έχει προγραμματίσει να εισάγει φέτος εκατοντάδες νοσοκόμους και άλλους εργαζόμενους στην φροντίδα των ηλικιωμένων από την Ινδονησία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας που υπέγραψε με τη Τζακάρτα

express
ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΕΟ ΑΙΜΑ
ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ
ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ
ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΟΣΙ.

1 σχόλιο:

mediabiz είπε...

εσβησα κατα λαθος σχολια.
εαν εχετε τον χρονο...ξανα περαστε απο την αναρτηση.
ευχαριστω.
mediabiz