Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

στο μυαλο των ομοφύλων


Πρόσφατη έρευνα υποδεικνύει πως οι εγκέφαλοι των ομόφυλων ανδρών έχουν πολλές ομοιότητες μ' αυτούς των ετερόφυλων γυναικών, την ίδια στιγμή που οι εγκέφαλοι των ομόφυλων γυναικών θυμίζουν αρκετά τους εγκεφάλους των ετερόφυλων ανδρών.
Ερευνητές στο Ινστιτούτο Εγκεφάλου της Στοκχόλμης ερεύνησαν «δύο ξεχωριστές παραμέτρους που δεν επηρεάζονται από τη συμπεριφορά ούτε και από τις μαθησιακές διαδικασίες» σε δείγμα 90 ανθρώπων και δια μέσου μαγνητικής τομογραφίας.


Η έρευνα έδειξε ότι το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερο στους ετερόφυλους άνδρες και στις ομόφυλες γυναίκες ενώ και τα δύο ημισφαίρια εμφανίζονται συμμετρικά στους ομόφυλους άνδρες και τις ετερόφυλες γυναίκες. Το τελευταίο «ζευγάρι» εμφάνισε ομοιότητες στην εγκεφαλική περιοχή της αμυγδαλής, εκεί όπου παράγονται συγκεκριμένα συναισθήματα.


«Η περιοχή της αμυγδαλής παίζει σημαντικό ρόλο στις συναισθηματικές αντιδράσεις από εξωτερικά ερεθίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του άγχους», δήλωσαν, μεταξύ άλλων, οι συγγραφείς της έρευνας.


afp-καθημερινη

1 σχόλιο:

offshore είπε...

kalispera media :) boreis na mou doseis tis piges sou? Prospatho na apodeixo se ena filo mou pos omomfilofilos den ginesai alla genniesa.