Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Θύμα της αύξησης των καύσιμων ....και το περιοδικό της Qantas



Η εκτίναξη της τιμής των υγρών καυσίμων στα ύψη απειλεί την αυστραλιανή αεροπορική εταιρία Qantas, μιας από τις πιο κερδοφόρες αεροπορικές εταιρίες του κόσμου.


"Η άνοδος της τιμής των καυσίμων θα μας κοστίσει δυο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως" δήλωσε ο γενικός διευθυντής της, Τζοφ Ντίξον, ανακοινώνοντας παράλληλα την λήψη μέτρων ανάμεσα στα οποία είναι η μείωση δρομολογίων και προσωπικού.


Ήδη η αυστραλιανή αεροπορική εταιρία αύξησε δυο φορές φέτος τις τιμές των αεροπορικών της εισιτηρίων και οι ειδικοί δεν αποκλείουν και νέα αύξηση ύψους 5%.


Η μείωση των δρομολογίων και η ελάττωση του προσωπικού είναι τα πιο δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά όχι τα μόνα.


Μεταξύ άλλων για να περιοριστεί το κόστος των καυσίμων τα αεροσκάφη ελάττωσαν την ταχύτητά τους ενώ θα "μικρύνουν" και το περιοδικό που μοιράζουν για να περιοριστεί το βάρος και κατ΄ επέκταση τα καύσιμα που καίνε.


Οι εργαζόμενοι στην Qantas, υποστηρίζουν ότι η εταιρία ''κρύβεται'' πίσω από την αύξηση της τιμής των καυσίμων για να δικαιολογήσει περικοπές που σχεδίαζε από καιρό και για να καταβάλει περιορισμένες μισθολογικές αυξήσεις.


Η εταιρία προσφέρει στο προσωπικό της μισθολογική αύξηση 3%, εκείνοι διεκδικούν 5% και δεν αποκλείονται απεργιακές κινητοποιήσεις.


Ήδη μηχανικοί της εταιρίας πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους καθώς η διεύθυνση της Qantas παραμένει ανένδοτη


Δεν υπάρχουν σχόλια: