Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Outsourcing ασθενών



Στον δρόμο που χάραξαν πρώτοι οι ιδιώτες ακολουθούν πλέον και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ, που στις κλινικές της Ινδίας και της Ταϊλάνδης ανακαλύπτουν νέους τρόπους μείωσης των δαπανών τους, αποφεύγοντας παράλληλα τον οδυνηρό συμβιβασμό στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας Blue Cross & Blue Shield, που έχει έδρα τη Νότια Καρολίνα.


Η εν λόγω εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για κάλυψη των ασφαλισμένων της με το νοσοκομείο Μπάμρανγκραντ της Ταϊλάνδης, με την εταιρεία Parkway Group Healthcare, που έχει υπό την ιδιοκτησία της τρία νοσοκομεία στη Σιγκαπούρη, με το Apollo Hospitals Group, αλλά και με νοσοκομεία της Τουρκίας, της Ιρλανδίας και της Κόστα Ρίκα.


Οι ασφαλισμένοι της καλούνται πλέον να διανύσουν αεροπορικώς τον μισό πλανήτη για να εισπράξουν τα οφέλη που προβλέπονται στο ασφαλιστικό τους συμβόλαιο.


Η επιχείρηση να πειστούν ότι στο Τσενάι της Ινδίας θα συναντήσουν επίπεδο υπηρεσιών αντιστοίχως υψηλό με εκείνο του Τέξας, φαντάζει πλέον σχετικά εύκολη υπόθεση:


«Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καλύπτουν τα έξοδα μεταφοράς του ασφαλισμένου, αλλά και μελών της οικογένειάς του, θα δίνουν μετρητά για τα έξοδα παραμονής στην ξένη χώρα και θα εξοικονομούν και πάλι δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Σε τελευταία ανάλυση, μια εγχείρηση καρδιάς που κοστίζει 100.000 δολάρια στις ΗΠΑ μπορεί να γίνει με 10.000-20.000 δολ. σε μερικά από τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Ασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: